روح و ذهن یک کودک مثل آینه صافی است که تصویر هر چیزی که در ان منعکس شود، ممکن است بر آن اثر گذارد. گاهی اوقات هم به نظر می رسد که بچه ها مثل دوربین تصویربرداری هستند که همه چیز را به سرعت یاد می گیرند و ضبط می کنند. مسلما چشم و گوش حساس کودکان، دریچه روح آنها هستند که دیده ها و شنیده هایشان بر روان و روحشان موثر واقع می شود.
بنابراین لازم است که والدین به این موارد دقت داشته باشند و بدانند که بچه ها از هیچ کسی به اندازه آنان اثرپذیری ندارند و البته نقش مادر حساس تر است. احتمال اینکه یک مادر ترسو بتواند فرزندی شجاع داشته باشد کم است و البته یک پدر بداخلاق نیز نمی تواند رابطه موفقی با فرزندش داشته باشد و فرزندی خوش خلق را تربیت کند.
کودکان در دنیای کودکانه خود سیر میکنند و آنها از مصلحتها و مشکلات خبر ندارند. آنها نمی توانند بفهمند که هدف گیری درست در زندگی به چه معناست. به همین دلیل تصور می کنند همان چیزی درست است که پدر و مادرشان می گویند.
کم نیستند والدینی که آرزوهای رنگارنگ و مختلفی برای فرزندان خود دارند اما به این موضوع نمی اندیشند که خودشان تا چه حد به این آرزوها نزدیک هستند. لازم است که والدین خود را به صفات و خصلتهای نیک، آراسته کنند تا این خصلتها به فرزندانشان هم انتقال پیدا کند.
جای تاسف است که برخی از والدین و اطرافیان یک کودک، هر نوع رفتار و گفتاری را در برابر دیدگان پاک یک کودک، انجام می دهند و به این موضوع توجه نمی کنند که کودک، همه رفتارها و گفته های انها را می بیند و می شنود و روزی مشخص می شود که این مسائل به چه صورت بر او اثر داشته است.
با توجه به اینکه تقلید در تعلیم و تربیت کودک، تاثیری به مراتب بیشتر از پند و اندرز دادن دارد، مهمترین وظیفه اولیا و مربیان، این است که خودشان نمونه ای عملی از رفتار و کردار نیک باشند.
مراقبت برای رشد و تکامل کودکان خردسال (Early Childhood Development) فقط به آنچه در درون کودک میگذرد نمیپردازد. بلکه به آنچه کودک شما برای رشد و نمو خود به آن نیاز دارد توجه دارد. برای اینکه کودک بتواند بگونهای سالم و طبیعی تکامل یافته و یاد بگیرد، تنها کافی نیست که نیازهای اولیه و اصلی برای نگهداری، تغذیه و سلامتی او تامین شوند، بلکه لازم است نیازهای او برای تاثیر متقابل، تقلید، عواطف، ایمنی و یادگیری در اثر کشف و جستجو نیز برآورده شود.
امیدواریم بخش مقالات روانشناسی کودک زودبرو، شمارا جهت رساندن به این امر یاری دهد.
- چرا بچهها لجبازی میکنند؟
- تحمل کردن را به فرزندانتان آموزش دهید
- والدین چقدر در بدرفتاری کودکان نقش دارند؟
- وقتی رفتار کودک ناخوشایند است!
- اگر کودکتان به کیفتان سرک می کشـد!
- کودکان بیشفعال چه میکنند؟
- با کودکان خردسال چگونه رفتار کنیم؟
- چگونه کودکی راز دار تربیت کنیم؟
- راههای مقابله کودکمان با قلدری هم سن سالهایش
- راههایی برای از بین بردن عادت های نادرست در فرزندان
- راهکارهایی برای جلوگیری از لوس شدن کودک
- راز بهانه گیری های کودکان چیست؟
- رفتارهایی که کودکانمان از ما کپی می کنند
- 10راه برای آرام کردن کودک بدخلق
- چرا کودکان در هر سنی دروغ می گویند؟
- راههایی برای درمان حواسپرتی کودکان
- چند روش مناسب برای رفتار با کودکان بیش فعال
- با بچه های ODD چگونه رفتار کنیم؟
- بهترین برخورد با کودکان خجالتی چیست؟
- رمزگشایی از رفتارهای عجیب و غریب کودکان
- چرا کودک نوپا سرش را به عمد به جایی می کوبد؟
- روشهایی برای کنترل عصبانیت در کودکان
- اگر جیغ و گریههای فرزندتان تمامی ندارد !
- با نق زدن کودکان چگونه برخورد کنیم؟
- دلایل دروغ گفتن کودکان